Storförlust för IFK Kungälv

IFK Kungälv åkte under onsdagen till Värmland för bortamöte mot Boltic på Tingvalla i Karlstad och blev vad man kan tro kvar i bussen under hela matchens gång då förlustsiffrorna skrevs till 15-5.

Det var ett IF Boltic som satte full fart från start och efter bara sex minuters spel så var det ett hemmalag som hade ledningen med 2-0. Kungälv reducerade nästan omgående genom Edvin Isaksson men sedan var det bara ett lag på banan under resten av halvleken även om Kungälv både gjorde sitt andra och tredje mål i matchen genom Hugo Nilsson som fick göra sitt första mål i a-lagströjan samt Viktor Uhlin som för dagen fick bära kaptensbindeln då Victor Lindblom började på bänken för att låta Jimi Corneliusson säsongsdebutera i Allsvenskan vilket blev en otacksam uppgift. Dessvärre för Kungälv så hade Boltic hunnit med att göra hela åtta mål innan halvtidsvilan och det var en brant uppförsbacke att ta sig upp för inför den andra halvleken.

Halvtidsresultat: 8-3

Andra halvleken inleddes på ett bra sätt i knappt 30 sekunder från IFK Kungälv innan man lät hemmalaget återta kommandot igen och efter en minut in på havlek nummer två så hade Boltic utökat ledningen till 9-3 genom Elis Lindgren som var en av två femmålsskyttar i Boltic för dagen. Den andra var Andreas Eriksson och det var han som bara minuter senare skulle göra hemmalagets tionde mål fram till 10-4 då Kungälvs Hugo Andersson hann med att reducera däremellan. IFK Kungälv skulle göra ytterligare ett mål i matchen då Lukas Persson assisterades av Edvin Isaksson vilket ledde fram till 12-5. Denna bedrövligt sportsliga kväll i Karlstad slutade med ytterligare tre hemmamål och när domarens vissla ljöd för sista gången under onsdagskvällen så stod det 15-5 på resultattavlan.

- Vi i ledargruppen har uppenbarligen inte lyckats förbereda laget för match, då vi som lag inte var där i den här matchen och då det är vårat uppdrag att göra det så får vi ta på oss det och rannsaka oss själva, säger en djupt besviken Anders Uhlin

Slutresultat 15-5

IFK Kungälv kommer alltid igen, det har man visat med den senaste tidens arbete som nu lett fram till att klubben återigen har Elitlicens.