Sören Andermård, ungdomskoordinator

Ungdomskoordinator, en roll som blir mer och mer efterfrågad då föreningen växer och behöver koordinera all sin verksamhet för att utvecklas på bästa sätt

Trots att det ofattbara som idag har hänt i Ukraina och denna artikel synes obetydlig i det stora sammanhanget är ändå IFK mycket nöjda med att knyta till sig Sören Andermård i rollen som ungdomskoordinator för de yngsta grupperna i föreningen.

Ungdomskoordinator är en nyskapad roll i IFK då behovet att koordinera all ungdomsverksamhet tillsammans med sportgruppen är stort. Massor av uppgifter som rör träning, rekrytering samt spel för klubbens ungdomar behöver administreras och handläggas.

Sören antar denna roll att ansvara för det dagliga arbetet för P15 till Skridskokul med extra fokus på de allra yngsta. Rollen innebär att jobba med frågor som rör föreningens yngsta och framförallt hur IFK skall rekrytera fler barn till bandyskolan. Syftet är att föreningen skall ha ungdomskullar i alla åldrar. Tidigare fanns det en ungdomsstyrelse som ansvarade för detta men i den nya moderna världen samt för att ha ett tätare samarbete med ledaren för område sport, Henrik Carlson, har föreningen nu skapat denna roll för att kunna rekrytera samt utveckla ungdomarna på bästa sätt.

Sören kommer närmast från Kareby P13 och då Kareby P13 och IFK P13 under hösten slogs ihop till ett P13 i IFK regi med flera lag i spel så följde Sören med som ledare i IFK.

Hur skall du utveckla rollen?

- I första hand blir det att samla grupperna och se till så vi får en gemensam syn samt strävar åt samma håll med rekryteringen och utvecklingen av alla våra ungdomar, säger Sören

Han och familjen, fru och tre barn varav två killar och en tjej, är alla engagerade i idrott och främst då bandy och fotboll. Utöver rollen som ungdomskoordinator och ledare i IFK är Sören dessutom tränare för Kareby P08-09 i fotboll samt sitter i Kareby fotbollssektion och ansvarar för den populära summer camp i Kareby.

- Ja det är mycket idrott som tar upp min fritid men det är mycket utvecklande. Nu spelar jag inte själv bandy längre och då blir det lite tid över, avslutar Sören med ett skratt

Tanken är att IFK också skall rekrytera ytterligare en koordinator för P16- P19. Detta för att arbetsbelastningen inte skall bli för hög på en enskild person samt att man ska kunna jobba med mer konkreta frågor.

Föreningen hälsar Sören varmt välkommen

Föregående
Föregående

IFK Kungälv mot Falu BS

Nästa
Nästa

Storförlust för IFK Kungälv