Publiksuccé när IFK kammade noll mot Gripen

Det blev publiksuccé när IFK Kungälv bjöd upp till annandagsfest på Skarpe Nord i Kungälv.

På läktarna trängdes 1 510 personer. Bara en av tolv eftermiddagsmatcher i bandyns två högsta serier lockade fler åskådare. 

Men på isen var gästande Gripen numret större och vann med 4-0.

Det var dukat till en riktig annandagsfest i Kungälv. Molnfritt på himlen, en minusgrad, välfyllda läktare och upplagt för hård kamp om poängen mellan två lag i Bandyallsvenskans toppskikt.

Gästerna från Trollhättan nalkades festbordet som utsvultna tigrar.

Pang, bollen i nät och 0-1 innan minutvisaren på matchuret hunnit fullborda det första varvet.

Och pang igen, 0-2 efter mindre än fem minuter sedan Gripens Viktor Nordmark hittat ett hål i hemmamuren som stod kvar på mållinjen efter en misslyckad bortahörna.

IFK förmådde inte resa sig efter mardrömsstarten. Man skapade en och annan halvchans men inte mycket mer. Bästa möjligheten trollade Patrik Sunnanängs fram när han tråcklade sig fram ur dålig vinkel mot ett avslutsläge, som effektivt blockerades av Gripens duktige målvakt William Åhman. I stället tilläts gästerna öka på sin ledning till 3-0 efter en halvtimmas spel.

Slaget på isen var i praktiken avgjort redan i paus. Med 0-3 på anslagstavlan var uppförsbacken för brant för IFK Kungälv som aldrig nådde upp till den nivå laget visat upp i flertalet matcher tidigare under säsongen. Kanske anades lite ringrost efter två veckors speluppehåll och inte var det av godo för förberedelserna att ett dussin IFK-spelare var krassliga och förhindrade att träna bara nån vecka före julafton. 

Gripen uppträdde som det anstår ett topplag. Kassaskåpstätt bakåt och med skärpa i de fåtaliga avsluten. Under den första halvleken skapades ett halvdussin chanser. På tre av dem blev det mål. Ytterligare något läge hade resulterat om inte Victor Lindblom varit på alerten i hemmamålet.

Efter pausen försvårades förutsättningarna för fin bandy när bollen inte ville lyda spelarnas försök attt tämja den. Den plötsligt knottriga isen gjorde det snudd på meningslöst att försöka sig på några dribblingsförsök värda namnet. 

På läktarna fortsatte duellen in i det sista mellan IFK Kungälvs röststarka klack och några hundra tillresta Gripenfans. Den matchen slutade oavgjord.

Mot slutet av matchen försökte IFK att flytta fram positionerna för att sätta lite press på gästerna. Men forceringen utmynnade bara i ett handfull hörnor, alla mer eller mindre misslyckade.

I matchens sista skälvande sekunder åkte sig Gripens Felix Callander fri, tog ner ett lyft från mittlinjen och sprätte in slutresultatet, 0-4. 

För IFK är det bara att ladda om batterierna och se till att tvåla till gästande Lidköpings AIK i kommande match, torsdag 30 december, för att hänga med i kampen om en biljett till kommande elitseriekval.

Matchfakta

IFK Kungälv-Gripen 0-4 (0-3)

0-1 Johan Kock (1)

0-2 Viktor Nordmark (5)

0-3 Robin Karlsson (29)

0-4 Felix Callander (90+)

Publik: 1 510.

Föregående
Föregående

Toppmöte väntar på Skarpe Nord

Nästa
Nästa

IFK mot Gripen i oviss annandagsduell