Toppmöte väntar på Skarpe Nord

Imorgon torsdag 19:00 gästar Lidköpings AIK Skarpe Nord och det är två lag i tabellens toppskikt som möts.

Gästande LAIK har sedan annandagens kryss hemma mot Åby/Tjureda (7-7) även hunnit med ett hemmamöte mot Gripen som spelades igår tisdag där det blev förlust med 5-2. LAIK ligger för tillfället på tredjeplatsen i tabellen 4 poäng före IFK Kungälv men med 3 matcher fler spelade i en haltande tabell.

Lagen har mötts i serien i år då IFK Kungälv vann premiären uppe i Lidköping med 5-3 efter mål av Patrik Sunnanängs, Lukas Persson, Joel Emanuelsson, Viktor Uhlin och Jonathan Alm Husberg.

IFK har även vunnit det andra mötet lagen emellan nämligen som spelades i den Allsvenska Supercupen före seriestart. Den matchen slutade med Kungälvsseger med 3-1.

I LAIK sticker Victor Petersson 21 mål och Linus Hagman 20 mål ut. Även rutinerade kaptenen Henrik Larsson och Melker Broberg kan nämnas bland intressanta spelare att se upp med i bortalaget. Dock skall nämnas att Melker Broberg inte deltog i gårdagens match mot Gripen.

IFK Kungälv kommer å sin sida från en klar förlust mot Gripen där det blev en riktig mardrömsstart med 0-2 efter 5 minuters spel. IFK försökte sen men hade problem att ta sig igenom ett kompakt Gripenförsvar samtidigt som marginalerna inte fanns med hemmalaget på annandagen heller.

Förhoppningsvis har vi ett revanschsuget IFK Kungälv som kan studsa tillbaka i vinnarspåret igen imorgon runt 21-tiden vet vi i alla fall svaret på den frågan.

Matchstart: 19:00 Skarpe Nord

Föregående
Föregående

Tung förlust mot LAIK

Nästa
Nästa

Publiksuccé när IFK kammade noll mot Gripen