Tung förlust mot LAIK

IFK Kungälv höll jämna steg i målprotokollet en bit in i andra halvlek, men gästande LAIK blev till slut för svåra. Efter 2-4 på Skarpe Nord är det bara att ladda om inför returen mot Gripen borta på torsdag.

Första halvlek:

I matchinledningen byts det en hel del chanser och boll lagen emellan även om de riktigt farliga chanserna inte ska visa sig. IFK Kungälv har i det lätta regnet på Skarpe Nord återigen svårt att hitta de riktigt farliga chanserna utan det är istället en kombination av oskärpa från bortalaget samt ett par kanonräddningar från Victor Lindblom som gör att ställningen är 0-0 efter 35 minuters spel när LAIK får ett frislag på vänsterkanten. Bollen slås in och dessvärre för IFK:s del släpper Victor Lindblom retur som Gustav Nygren kan slå in från nära håll. Lucas Persson har några minuter efter målet ett frislag i högerstolpen men kvitteringen kommer strax därefter. I halvlekens slutskede kvitterar IFK då Viktor Uhlin slår in en hörna mitt i mål efter 43:54. Spelet är relativt jämnt under hela första halvlek men gästerna har lättare att skapa farliga målchanser än hemmalaget.

Halvtidsresultat: 1-1

Andra halvlek:

Matchen står och väger då IFK efter ca 55 minuters spel drar på sig en dubbelutvisning och LAIK får spela med 2 man mer. För att göra saken ännu värre åker sedan Gustav Ek också på en 10 minuters utvisning och Kungälv spelar i 3 minuters period med 3 man mindre. IFK försvarar sig föredömligt under denna period och hinner även få in 2 av sina utvisade spelare innan LAIK tar ledningen i matchens 67:e minut då Amadeus Karlgren styr in ett frislag. IFK flyttar upp laget men det vill sig inte bättre än att Oliver Hellgren blir framspelad av Linus Hagman och åker in i straffområdet i vänsterposition innan han avslutar med ett skott mellan benen på Victor Lindblom. Kungälv reducerar efter 89 minuters spel på en vänsterhörna då Gustav Olsson trycker dit bollen men på övertid avgör sedan LAIK på en hörna som sätter högt upp i nättaket efter ett kanonskott av Victor Petersson.

Målskyttar IFK: Viktor Uhlin, Gustav Olsson