Tung förlust i kampen om kvalserien

Nässjö drog längsta strået i dagens kamp på Skarpe Nord och hällde grus i Kungälvs maskineri för att ta sig till kvalserien om elitserieplats.

Vinden mojnade från nattens storm, även om det fortfarande blåste kulingvindar då och då över isen, och solen visade sig från bästa sida när IFK och Nässjö skulle göra upp. Matchen började dock på sämsta sätt för Kungälv då Nässjö redan i matchens tredje spelminut tog ledningen genom helt en fri Linus Jönsson framför Viktor Lindblom i IFK-kassen på pass av Kevin Rundbom. IFK hade motvind i första halvlek och det är möjligt detta påverkade mer än förväntat då spelarna ramlade oförklarligt på isen i till synes oförklarliga vurpor men ett lyft friställde Lukas Persson men istället för kvittering så sköt Lukas mitt på målvakten och Patrik Sunnanängs petade returen utanför, lite signifikant kommer det att visa sig ju längre matchen led.

Några minuter senare gör Nässjö 0-2 på hörna inslagen från flaggan av nämnda Runbom och i mål av Viktor Lindkvist och där missade IFK ruset helt skytten som fick fritt fram. IFK gav inte upp utan körde på för allt vad man var värd och efter 35 minuter spelade Joel Emanuelsson över bollen till Patrik Sunnangängs som tråcklade sig genom och sprätte upp bollen bakom i övrigt duktige Jesper Cimen. IFK vädrade segerluft och kom i den ena vågen efter den andra men mer hände i denna halvlek.

Andra halvlek

Med vinden i ryggen gick IFK ut till andra halvlek med förhoppning att kunna kvittera oc dra ifrån. Som tidigare sagt ville helt enkelt inte bollen in på alla chanser som Kungälvs radade upp och som det så ofta sker i denna typ av match gör Nässjö 3-1 på ännu en hörna inslagen av PG Thulin på pass av. -jodå! ni gissar rätt, Kevin Rundbom. IFK gav dock inte tappt utan trummande på och kom i den ena vågen efter den andra och skapade hörnor och frislag men någon riktig farlighet blev det inte denna eftermiddag. Nässjö åker hem med två blytunga poäng och Kungälv får ladda om till onsdagens uppskjutna match mot Boltic.

- Vi ger oss inte chansen idag säger en dämpad tränare Uhlin. Yttre förutsättningar är bra och inställning hos killarna var suverän men gör vi inte mål på bland annat 10 hörnor är det svårt att vinna denna typ av matcher. Idrotten är brutal men en del av spelet, avslutar Uhlin